نسل کشی مداوم رژیم صهیونیستی در غزه ویرانی های گسترده ای را در سراسر منطقه محاصره شده ایجاد کرده است. همچنین بمباران های بی امان جنگنده های این رژیم منحوس باعث شده هزاران فلسطینی از جمله کودکان و زنان بی دفاع کشته و بیش از یک میلیون فلسطینی آواره شوند.
آن هایی هم که تا کنون جان سالم به در برده اند عمدتا با مشکل نبود برق، آب، غذای کافی، وسایل بهداشتی درمانی و سوخت مواجه هستند. برآورد ها حاکی از آن است که نیمی از ساختمان های غزه کاملا ویران شده است.
همچنین فلسطینی ها به صورت مداوم تاکید کرده اند که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و این حملات رژیم صهیونیستی، یک تلاش برای پاکسازی قومی فلسطین است. در ادامه همراه خیریه شعف باشید.
صدای همبستگی جهان
ولی همچنان صدای آزادی و مقاومت غزه در دنیا در حال شنیده شدن است. صد ها هزار تظاهرات از لندن گرفته تا تهران در این چند وقت جنگ شکل گرفته است. و همه برای آرمان مقاومت فلسطین بسیج شده اند.
دانشگاهیان، دانشجویان، اتحادیه های کارگری، و بسیاری دیگر از قشر های مختلف جامعه با هر قوم و نژادی، نسل کشی فلسطینیان توسط اسرائیل را محکوم کرده اند. که در بسیاری موارد به قیمت دستگیری، از دست دادن شغل، اخراج شدن از دانشگاه، و یا حتی به خطر افتادن بودجه های سازمانی تمام شده است.
این سطح همبستگی مردم جهان بی سابقه است و حاکی از تغییر در آگاهی جهانی است که به طور فزاینده ای در حال رشد است. ولی از همه ی این صحبت های دلگرم کننده بگذریم بحران نسل کشی در غزه به یک بحران جدی برای نسل آینده این سرزمین تبدیل شده است.
از قصد هدف دادن بیمارستان ها و اماکنی که مردم بی پناه در آن جا هستند نشان از این دارد این جنگ برای اسرائیل یک جنگ معمولی نیست، و اسرائیل نقشه های شومی برای آینده ی مردم غزه دارد.
شعله های طوفان الاقصی
7 اکتبر سال 2023 گردان های القسام ( شاخه مسلح حماس ) در چند عملیات باورنکردنی از سد نظامی به ظاهر غیر قابل نفوذ، که بیش از 16 سال فلسطینی ها را در غزه زندانی کرده بود، گذشتند.
در یک عملیات دقیق و برنامه ریزی شده، تیپ دفاعی اسرائیل را دور زدند و پایگاه های نظامی را غارت، و بعد از مدتی چند شهرک اشغالی را تحت کنترل خودشان درآوردند.
در جریان این حملات حماس توانست بیش از 1300 اسرائیلی را کشته و بیش از 200 اسرائیلی را به اسارت بگیرد و صحیح و سالم به غزه منتقل کند. طوفان الاقصی در واقع یک عملیات بی سابقه و غیر قابل باورنکردنی برای سران رژیم صهیونیستی بود.
ولی چه دلیلی باعث شد که سران حماس دست به چنین حمله قریب الوقوعی بزنند؟
غزه؛ زندانی به وسعت یک کشور
غزه یکی از پر جمعیت ترین کشور های منطقه است که اغلب به عنوان بزرگ ترین زندان روباز جهان نیز شناخته می شود. بیشتر ساکنان غزه که طبق آمار بیش از 2.2 میلیون نفر اعلام شده، پناهندگانی هستند که در سال 1948 توسط شبه نظامیان بی رحم اسرائیلی مجبور به ترک خانه های خودشان شده اند.
اسرائیل در سال 1967 اعلام کرد که کنترل کامل غزه را به دست گرفته است و ساکنان آن را در تکه ای از سرزمینی که از سالیان سال متعلق به خودشان بوده است تحت کنترل خودش درآورده. در جریان مقاومت مردمی و نهاد های آزادی بخش فلسطینی، رژیم صهیونیستی در نهایت مجبور شد در سال 2005 عقب نشینی کند و تنها به محاصره ی غزه بسنده کند.
که این محاصره منجر به قطع ارتباطات مردم فلسطین با دنیا شد. همچنین بسیاری از مردم فلسطین بخاطر کنترل های شدید اعمال شده توسط اسرائیل و مصر، همسایه مرز جنوبی غزه هیچگاه نتوانسته اند این سرزمین را ترک کنند. تبادلات تجاری و ارتباطات دیپلماسی مردم غزه به کلی قطع شد.
تمام ورودی ها و خروجی های به سمت شهر غزه توسط نیرو های صهیونیستی به صورت مداوم کنترل می شد. تنها در شش ماه اول سال 2023 نزدیک به 400 کودک در نوار غزه از مجوز سفر به کرانه باختری برای مراقبت های بهداشتی و درمانی حیاتی محروم شدند و بسیاری از آن ها جان خودشان را از دست دادند.
بین سال های 2007 تا 2010 مقامات اسرائیلی شمارش کالری مورد نیاز فلسطیانیان غزه را کنترل می کردند تا اطمینان حاصل کنند فقط برای جلوگیری از گرسنگی غذا دریافت می کنند. فلسطینیان غزه بدون هیچ حمایت دیپلماسی و سیاسی فقط به دلیل جرات مقاومت در برابر ظلم، حبس و مجازات می شوند.
بهتر است نگاهی به تاریخ بیندازیم. در طول راهپیمایی بزرگ “بازگشت” در سال 2018، نیرو های صهیونیستی بیش از 223 معترض را به شهادت رساندند و هزاران نفر دیگر را که خواستار حق بازگشت خود به سرزمین های اشغالی و پایان محاصره ی غزه بودند را جانباز کردند.
این موارد تنها گوشه ای از ظلم های چندین ساله ایست که رژیم منحوس صهیونیستی که بر سر مردم بی دفاع غزه آورده است. یکی دیگر از محرک های حماس برای عملیات خود، حملات اسرائیل به مسجد الاقصی و بی احترامی به مقدسات مسلمانان است. سال هاست که کنترل مسجد الاقصی از دست مسلمانان خارج شده و نیرو های امنیتی اسرائیل کنترل این مسجد مقدس را بدست گرفته اند.
شاید گستردگی عملیات طوفان الاقصی برای بسیاری تعجب آور بود، اما این پاسخ قابل پیش بینی از سوی مردمی است که در تمام زندگی خود جز وحشت جنگ و فشار رژیم استعماری اسرائیل چیزی ندیده اند.
امروزه تمام فلسطینی ها متوجه شده اند اسرائیل زبان خشونت و زور را می فهمد، و هر چقدر جلوی ظلم و ظالم عقب نشینی کنند به همان مقدار ظالم جلو می آید و ظلمش را بیشتر می کند. تا زمانی که فلسطینی ها تحت یک وضعیت دائمی ظلم و ستم قرار داشته باشند، مقاومت مسلحانه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
جامعه بین المللی و نسل کشی فلسطینیان
برای سال ها رژیم صهیونیستی و جوامع بین المللی از رویکرد “مدیریت درگیری” در قبال فلسطینی ها استفاده کرده اند. این رویکرد تظاهر به دنبال راه حل سیاسی را کنار گذاشته و به جای آن بر حفظ امنیت اسرائیل و در عین حال پاداش دادن به فلسطینی ها همراه با انگیزه های اقتصادی تمرکز دارد.
بر همین اساس اشغال استعماری بی اساس رژیم صهیونیستی همراه با حمایت های جوامع بین المللی ادامه می یابد. دولت های غربی و نهاد های چندجانبه، فلسطینی ها را در کمک های غیر سیاسی غرق کرده اند که عملا به اشغال و محاصره اسرائیل کمک می کند و رژیم صهیونیستی را از تعهداتش تحت قوانین بین المللی خلاص می کند.
این نهاد ها به همین ترتیب دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین را آموزش و مسلح کرده اند و از آن ها در سرکوب وحشیانه مردم خود حمایت می کنند. و همچنان موضع غرب بدون توجه به اقدام یا عدم اقدام مسلحانه فلسطین ثابت مانده است و در حالی که فلسطینی ها از ابزار های غیر خشونت آمیز مانند تحریم و راهپیمایی استفاده می کنند، با این وجود تلاش های آن ها را شیطانی، محکوم و در نهایت نادیده می گیرند.
در مقابل صرف نظر از اینکه اقدامات رژیم صهیونیستی چقدر وحشیانه و دور از ارزش های انسانی بوده ( مانند بارش فسفر سفید بر محله های فلسطینی نشین تا آتش زدن روستا های فلسطینیان ) جوامع بین الملل همچنان بر مواضع خود تاکیید دارند.
عادی سازی روابط به رژیم صهیونیستی
و همچنان اسرائیل به دنبال تثبیت پروژه اسعتماری خود با انبوهی از معاهدات عادی سازی روابط بین المللی با دیگر کشور های منطقه است که بتواند به فعالیت های خود ادامه دهد. که این رویه از ابتدا توسط دولت ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا شروع شد و متعاقبا توسط دولت بایدن اجرا شده است.
جالب تر این است که این معاهدات هر گونه تعهدی را در قبال پیشبرد حقوق مردم فلسطین را حذف می کنند، چه رسد به آزادی. بسیاری از کشور های عربی از جمله مراکش، امارات و بحرین به غرب پیوسته اند تا مبارزه فلسطینیان را به طور کامل برای منافع اقتصادی خود کنار بگذارند.
با توجه به این حقایق، ما نمی توانیم جامعه بین المللی را صرفا شریک ظلم و ستم علیه فلسطینیان بدانیم، بلکه به عنوان مشارکت کننده فعال در نسل کشی بی رحمانه مردم فلسطین که در حال حاضر در غزه انجام می شود، می دانیم.
سخن پایانی
اسرائیل طی دهه ها مصونیت از مجازات جرات یافته است تا هر کاری که می خواهد انجام دهد، زیرا می داند که برای جنایاتی که مرتکب می شود با هیچ عواقبی قرار نیست روبه رو شود.
عملیات طوفان الاقصی آن چیزی که تمام مردم فلسطین مدت هاست آن را فهمیده اند را برای بقیه جهانیان ثابت کرد: کمک های خارجی جایگزینی برای آزادی نیست. حال فکر کنم به جواب این سوال رسیده ایم که چرا حماس به اسرائیل حمله کرده است.
نظرات