خیریه شعف

فال حافظ شعف

شامل تفسیر و تعبیر کامل+ فایل صوتی

ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی! تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا براورده سازی.

برای شادی روح حافظ، صلوات یا فاتحه ای نثار نماییم!

page(09)
child-poor-water

صدقه آنلاین شعف

در باب صدقه امام باقر (ع) می فرمایند :

 

صدقه 70 بلا از بلاهای دنیا را به همراه مرگ بد را از انسان دفع می کند و صدقه دهنده هر گز با مرگ بد نمی میرد علاوه بر اجر اخروی که برای او ذخیره می شود .

خیریه شعف

فال حافظ

خواجه شمس‌ الدین محمد شیرازی متخلص به حافظ غزل‌سرای بزرگ و از خداوندان شعر و ادب پارسی است.

وی حدود سال ۷۲۶ هجری قمری در شیراز متولد شد. علوم و فنون را در محفل درس استادان زمان فراگرفت و در علوم ادبی عصر پایه‌ای رفیع یافت. خاصه در علوم فقهی و الهی تأمل بسیار کرد و قرآن را با چهارده روایت مختلف از بر داشت.

“گوته” دانشمند بزرگ و شاعر و سخن‌ور مشهور آلمانی، دیوان شرقی خود را به نام او و با کسب الهام از افکار وی تدوین کرد.

دیوان اشعار او شامل غزلیات، چند قصیده، چند مثنوی، قطعات و رباعیات است. وی به سال ۷۹۲ هجری قمری در شیراز درگذشت.

خدمات خیریه شعف

آرامگاه او در حافظیهٔ شیراز زیارتگاه صاحب‌نظران و عاشقان شعر و ادب پارسی است.

در اثرپذیری حافظ از قرآن تردیدی نیست. در حوزهٔ صورت یا ساختار، مهم‌ترین ویژگی شعر حافظ یعنی استقلال ابیات، بیش از هر چیز اثرپذیرفته از سُوَر و آیات قرآن است.

این ویژگیْ انقلاب حافظ در غزل است. حافظ چنان‌که قرآن در یک سوره به بسیاری از موضوعات و مفاهیم می‌پردازد، در یک غزل چندبیتی، گستره‌ای وسیع از حکمت و معنا را می‌گنجاند.

در قلمرو معنا، حافظ در جایگاه شاعری اندیشمند که شعرش نمایندهٔ جهان‌بینی‌اش است، فرهنگ باستانی و فرهنگ اسلامی ایران را با دین، کلام، فلسفه و عرفان پیوند داد و در شعر خویش متبلور ساخت.

اوعناصر بنیاد جهان‌بینی رندیِ خویش را وامدار فردوسی، خیام، سنایی، عراقی، عطار و مولوی است و از این راه نظامی مستقل به‌نام نظام رندی بنیاد کرد.

خدمات خیریه شعف

خیریه شعف

همه‌ چیز درباره فال حافظ آنلاین با تفسیر

در این صفحه همه چیز را درباره فال حافظ آنلاین شعف به همراه تفسیری که قرار داده‌ایم خواهیم گفت و چگونگی گرفتن فال حافظ و تاریخچه پیدایش این فرهنگ و گرفتن فال از طریق اشعار حافظ را مرور می‌کنیم پس ر ابتدا باید بدانیم فال به چه معناست.

معنای فال

فال در لغت به معنای طالع، بخت و نیز پیشگویی و عاقبت‌بینی است. کلمه‌ای عربی است و در فارسی معنای شگون دارد؛ هم در معنای خوب و هم در معنای بد.

فال گرفتن یعنی اطلاعات از ناشناخته‌ها؛ در عربی به فال خوب زدن؛ تفأل و به فال بد زدن؛ طیره می‌گویند. در فارسی، فال خوب زدن را؛ مروا، و فال بد زدن را؛ مرغوا گویند که از دو کلمه مرغ و آوا تشکیل شده است.

ایرانیان با آواز و جهت حرکت پرندگان فال می‌زده‌اند؛ مثلاً با دیدن عقاب به عقوبت و هدهد به هدایت پی می‌برده‌اند.

اهمیت فال حافظ در بین ایرانیان

فال در لغت به معنای طالع، بخت و نیز پیشگویی و عاقبت‌بینی است. کلمه‌ای عربی است و در فارسی معنای شگون دارد؛ هم در معنای خوب و هم در معنای بد.

فال گرفتن یعنی اطلاعات از ناشناخته‌ها؛ در عربی به فال خوب زدن؛ تفأل و به فال بد زدن؛ طیره می‌گویند. در فارسی، فال خوب زدن را؛ مروا، و فال بد زدن را؛ مرغوا گویند که از دو کلمه مرغ و آوا تشکیل شده است.

ایرانیان با آواز و جهت حرکت پرندگان فال می‌زده‌اند؛ مثلاً با دیدن عقاب به عقوبت و هدهد به هدایت پی می‌برده‌اند.

اولین فال چگونه و کی از دیوان حافظ گرفته شد؟

نخستین فال دقیقاً ساعاتی پس از مرگ حافظ گرفته شد. ادوارد براون در جلد سوم؛ تاریخ ادبیات ایران اشاره داشته است که پس از فوت حافظ، عده‌ای که کلام وی را قلب کرده بودند، او را تکفیر و از دفن او در گورستان مصلی جلوگیری کردند.

برای حل مشکل تصمیم گرفتند با تفأل از کلام خود حافظ راهنمایی بگیرند و پس از آنکه کلیه غزل‌های حافظ را نوشته و در سبدی ریختند، کودکی تفألی می‌زند و غزل شماره ۸۲ می‌آید، که به طرز عجیب و باور نکردنی پاسخ جماعت ریاکار را می‌دهد و گفته‌اند که از آن روز به وی لقب لسان‌الغیب داده‌اند، غزل شگفت انگیز چنین است:

غزل حافظ

کنون که می‌دمد از بوستان نسیم بهشت

من و شراب فرح‌بخش و یار حورسرشت

گدا چرا نزند لاف سلطنت امروز

که خیمه سایه ابر است و بزم‌گه لب کشت

چمن حکایت اردیبهشت می‌گوید

نه عاقل است که نسیه خرید و نقد بهشت

به می‌عمارت دل کن که این جهان خراب

بر آن سر است که از خاک ما بسازد خشت

وفا مجوی ز دشمن که پرتوی ندهد

چو شمع صومعه افروزی از چراغ کنشت

مکن به نامه سیاهی ملامت من مست

که آگه است که تقدیر بر سرش چه نوشت

قدم دریغ مدار از جنازه حافظ

که گر چه غرق گناه است می‌رود به بهشت

در تعبیر این ابیات چنین آمده است: «زمانی فرا رسیده است که همه‌چیز آن‌طور که تو می‌خواهی پیش می‌رود. پس صدمه‌ای به آن نزن و کار‌ها را خراب مکن. اگر لطمه‌ای به کار وارد کنی آن‌چنان پشیمان می‌شوی که هیچگاه خود را نخواهی بخشید. از دشمنت کمک مخواه که او صلاح تو را نمی‌خواهد. هر چند که همه چیز آشفته و به هم ریخته است، ولی نگران نباش اوضاع این‌گونه نخواهد ماند.»
با توجه به آنچه در متن غزل آمده، به نظر می‌رسد حافظ این شعر را در اردیبهشت ماه سروده است.

خدمات خیریه شعف

خیریه شعف

شرایط گرفتن فال حافظ

ایرانیان معمولاً در جشن‌ها، شادی‌ها، اعیاد و مناسبت‌های خاص و یا برای نیت‌های خاص و گرفتاری‌های شخصی به دیوان خواجه تفأل می‌زنند.

نحوه آن نیز معمولاً با وضو و قرائت حمد و سوره و گرفتن دیوان در دست چپ و با حضور قلب، توسط دست راست باز می‌شود و اولین غزلی که از سمت راست صفحه می‌آید، البته از ابتدای غزل،لحاظ می‌شود.

اولین بیت غزل بعد نیز شاهد یا تأئید کننده تفأل است. البته ناگفته نماند که روش‌های متعدد دیگری برای اینکار وجود دارد که هر کس براساس اعتقادات قلبی خویش عمل می‌کند و هیچ روش مدونی ندارد.

در خصوص تفسیر نیز به حالات و وضعیت روحی- روانی، احساسی، عاطفی و باورهای صاحب فال بستگی دارد و به یقین هرگز نمی‌توان حکمی کلی صادر کرد؛ چرا که همان‌طور که گفتیم، کلام حافظ چند وجهی است. فال حافظ هیچ رابطه ریاضی ندارد، بلکه سر و کارش با دل‌های مشتاق، مؤمن و روحانی مردم و خمیر مایه اش روح پاک و ملکوتی حافظ است.
بعضی با استناد به مسائل علمی، فال را رد می کنند.

محبوبیت حافظ

حافظ از بزرگ ترین سخنوران تاریخ ایران زمین است که به جرأت می‌توان گفت دیوان وی پس از قرآن، پرمخاطب و پرتیراژترین دفتر شعر و ادب و کتاب مردم ایران است. امروز پس از ششصد سال که از خلق این اثر می‌گذرد، هر روز حرف، سخن و اندیشه‌ای تازه برای همگان دارد. از نگاه ارتباطی، دو رکن مهم و اساسی در علم ارتباطات، مخاطب و دیگری پیام است.

راز ماندگاری، تأثیرگذاری، تازگی و جادوگری کلام خواجه حافظ نیز در همین دو نکته نهفته است:

اولاً، مخاطب در شعر حافظ بسیار گسترده و متنوع است که دیگر کتاب‌های ادبی چنین ویژگی منحصربه‌فردی ندارند.‏ پیامی و کلامی دارد، روی سخن او با همگان است، دعوت‌نامه حافظ برای همه انسان‌ها از هر نژاد، رنگ و مذهب است. همه افراد متفاوت و بعضاً متناقض آن را می‌خوانند و جالب آنکه تعابیر متضادی هم از آن در پاره‌ای موارد می‌کنند. به همین دلیل مرور زمان آن را دچار کهنگی نکرده است.

ثانیاً، پیام در کلام و شعر حافظ بسیار متنوع و وسیع و در عین حال ساده، چندوجهی و همه فهم است. برخلاف نظریه برخی تئوری‌پردازان و تعدادی از علاقمندان که تصور می‌کنند وجوه شاعری حافظ بر اندیشه‌های او برتری دارد، حافظ اندیشمندی متفکر و دارای اندیشه‌ها و افکاری قابل بحث و مهم در همه ابعاد زندگی بشر است.

دیوان حافظ فقط دیوان شعر نیست و وجوه مختلفی از مهم‌ترین مسائل زندگی و حیات و اجتماعی بشر را در خود جای داده است.

او درباره زندگی، اجتماع، سیاست، عشق، عرفان، آزادگی، صبر و تحمل، مدارا، دنیا، آخرت، خدا، جبر، اختیار و صدها مساله مهم در زندگی سخن گفته است و آدمی بیشترین شباهت و هم ذات پنداری را با وی حس می کند، به قول خودش:‏

عاشق و رند و نظربازم و می‌گویم فاش

تا بدانی که به چندین هنر آراسته‌ام

فال حافظ در بین ایرانیان یک رسم عمومی است که معمولاً در شب یلدا گرفته می‌شود. دیوان شعر خواجه شمس الدین حافظ شیرازی از پر طرفدارترین کتبی است که در خانه هر ایرانی وجود دارد. ایرانیان برای تفنن و شاید برای تصمیم‌گیری با زدن فال به این دیوان فرصتی برای خواندن شعر و تفسیر آن به خیر و صلاح یا به شر و ناصواب پیدا می‌کنند.
ایرانیان قبل از گرفتن فال، کتاب را در دست می‌گیرند و به بیان این جملات یا جملاتی از این دست می‌پردازند:

ای حافظ شیرازی / تو کاشف هر رازی / ما طالب یک فالیم / بر ما بنما رازی

عده‌ای هم می‌گویند:

ای حافظ شیرازی / بر من نظر اندازی / من طالب یک رازم / تو کاشف هر فالی / قسم به شاخه نباتت / قسم می‌دهم به قرآنی که در سینه داری / این فال مرا بگشای.

برخی دیگر می‌گویند:

ای حافظ شیرازی / تو کاشف هر رازی / به حق شاخ نباتت / به حق جام شرابت / منظور خودت را از مراد ما بیان کن.

بعد انگشت خود را لای دیوان می‌گذارند و باز می‌کنند. غزلی را که در صفحه سمت راست قرار دارد می‌خوانند و تفسیر می‌کنند. اگر مضمون غزل مثبت باشد فال را خوب و گرنه آن را بد می‌دانند. از آن‌جا که عمده غزلیات حافظ دارای مضامینی عرفانی، عشقی، امیدوارکننده و مهربانی آفرین است زدن فال در مراسم خواستگاری، ازدواج، نوروز، فال روزانه، تولد فرزندان و مانند آن بیشتر مرسوم است.

فال روزانه حافظ

در بین تمام مواردی که برای فال گرفتن بهانه است عده‌ای هم به‌صورت روزانه فال حافظ می‌گیرند تا ببینند روز خود را چگونه سپری خواهند کرد و از آنجا که در تفسیرهای فال حافظ پیشنهاداتی برای خوب بودن نیز وجود دارد این شروع روزانه شروع خوب و امیدبخشی خواهد بود.
شما کاربران محترم می‌توانید در این صفحه با یک کلیک فال حافظ آنلاین روزانه با تفسیر بگیرید و از غزل‌های حافظ لذت ببرید.

فال حافظ با معنی و تعبیر

از آن‌جا که در شعر حافظ پیچیدگی و استعاری بودن در سطح بالایی قرار دارد اکثر افراد بعد از گرفتن فال حافظ به‌دنبال تعبیر و معنی آن هستند که عموما یا از کسی که دانش شعری خوبی دارد تعبیر آن را جویا می‌شوند یا به دنبال معنی آن در کتاب‌های مخصوص فال حافظ با معنی می‌گردند. ما در ابزار فال حافظ آنلاین معنای اشعار و تفسیر اشعار را نیز قرار داده‌ایم پس از طریق دکمه زیر همین حالا یک فال لذت‌بخش بگیرید.

سخنان بزرگان غربی درباره حافظ

گوته: حافظ در اشعارش حقیقت انکارناپذیر را ماندگار کرده است…. او هیچ همتایی ندارد!

امرسون: حافظ از چیزی نمی‌ترسد، او بسیاری چیزها می‌بیند، کل را می بیند و تنها فردی است که آرزوی دیدنش را داشته‌ام یا دوست دارم مانند او باشم.

ادوارد فیتزجرالد: حافظ بهترین نوازنده کلمات است.

ای.جی. باربری: حافظ در میان هموطنانش همانند شکسپیر برای ما، مورد احترام است.

cta(01)-1

خیریه شعف

صدقه، هفتاد در از درهای شر را از روی انسان می بندد.

جهت پرداخت صدقه، بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

One Response

Average
5 Based On 1

نظرات

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد *