بنیاد نیکوکاری

بنیاد نیکوکاری و وظایف آن چیست؟

بنیاد های نیکوکاری (خیریه) از جمله موسساتی هستند که هدف اصلی تاسیس آنها یاری رساندن به خانواده ها و افراد نیازمند جامعه است. این موسسات در دو گروه خصوصی و دولتی دسته بندی می شوند که در بسیاری از زمینه ها کمک رسان افراد نیازمند بوده اند. در این مقاله قصد داریم با معرفی بنیاد های نیکوکاری بتوانیم با حدود وظایف و عملکرد این موسسات بیشتر آشنا شویم پس در ادامه همراه ما باشید.

در این مقاله می خوانید:

نیکوکار و عمل خیر

نیکوکاری و کمک رساندن به دیگران به صورت فطری در ذات همه ی ما وجود دارد و چیزی نیست که بتوان آن را انکار کرد. و همواره انسان ها هر چند کوچک در تلاش هستند که به نوعی به همدیگر کمک کنند. در دنیای ما که بلا و مشکلات بر سر بشریت سایه انداخته است این همدلی ها کمتر به چشم می خورد. ولی با این حال هنوز هستند افرادی که مدام در فکر یاری رساندن به هم نوع خود باشند. حال این کمک ها می تواند مالی باشد یا غیر مالی. در این بین افرادی بودند یا بهتر بگوییم هستند افرادی که از وضع مالی خوبی برخودار بودند و انجام کار خیر را از یاد نبردند.

به افرادی که از لحاظ مالی عده ای از افراد نیازمند که از وضع مالی خوبی برخودار نیستند را تحت حمایت خود قرار می دهند خیّر گفته می شود. حمایتی مانند پرداخت قسط های عقب افتاده، پرداخت اجاره خانه، پرداخت هزینه های درمانی و دیگر کمک های خداپسندانه که خیرین متقبل می شوند. بنیاد نیکوکاری در واقع محلی برای جمع شدن خیرین جهت همکاری با یکدیگر برای یاری رساندن به افراد نیازمند است.

بنیاد نیکوکاری

بنیاد نیکوکاری چیست ؟

همانطور که پیش تر نیز گفته شد بنیاد های نیکوکاری موسساتی هستند که برای دریافت کمک ها از مردم یا از خیرین و برنامه ریزی برای توضیع عادلانه ی این کمک های بین مستضعفین بوده است.

کمک هایی مانند معاش خانوار ها، تهیه البسه، تامین مواد غذایی و… ولی بعد از گذشت مدتی کار در این زمینه موارد دیگری نیز به فعالیت های موسسات بنیاد نیکوکاری اضافه شد.

فعالیت هایی مانند حمایت از جامعه بانوان سرپرست خانواده یا بانوان بد سرپرست و دیگر اقشار آسیب پذیر جامعه مانند کودکان کار.

از این رو فعالیت های بنیاد های نیکوکاری در سال های اخیر افزایش یافته است به طوری که برای هر کدام از مشکلات جامعه و افراد برنامه ریزی مخصوص به آن را دارد.

بنیاد نیکوکاری نوعی از کسب و کار محسوب می شود که معمولا مردم نهاد است. و فعالیت های آن بر پایه رسیدگی به معضلات و مشکلات جامعه و افراد آن است. همانطور که قبلا گفته شد این موسسات به صورت دولتی و خصوصی فعالیت می کنند که عمده ی دریافتی های بنیاد نیکوکاری در نوع خصوصی از طریق مردم جمع آوری می شود.

کمک رسانی های بنیاد نیکوکاری صرفا منوط به کمک های مالی نیست و می تواند در حوزه ی آموزشی نیز باشد. به عنوان مثال رایگان تدریس به دانش آموزان نیازمند از جمله ی این موارد است که می توان به آن اشاره کرد.

در هر کشور برای تاسیس بنیاد نیکوکاری قوانین و مقرراتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. قوانینی مانند مفاد مالیاتی مرتبط با فعالیت های نیکوکاری.

انواع بنیاد نیکوکاری

در این مقاله گفته شده است که بنیاد های نیکوکاری می توانند به دو صورت دولتی و خصوصی فعالیت خود را آغاز کنند. حال سوال اینجاست که فرق بنیاد های نیکوکاری خصوصی و دولتی در چیست؟

بنیاد نیکوکاری دولتی :

در این نوع بنیاد نیکوکاری که وابسته به دولت است تمامی مخارج و هزینه های آن را از خزانه دولت پرداخت می شود. هزینه هایی که پیش تر نیز به آنها اشاره شده است. البته دیگران نیز می توانند به بنیاد های نیکوکاری دولتی کمک کنند.

 تمام فعالیت ها و اموری که این بنیاد نیکوکاری ها قصد انجام آن را دارند زیر نظر دولت بوده و فعالیتی خارج از چارچوب های تعیین شده حق انجام آن را ندارند.

بنیاد نیکوکاری خصوصی :

برخلاف بنیاد نیکوکاری دولتی، این موسسات تمام هزینه هایشان را شخص تاسیس کننده ی آن بنیاد نیکوکاری، مردم و دیگر خیرین تقبل می کنند.

فعالیت های آن نیز زیر نظر دولت نیست و مانعی برای انجام فعالیت های خداپسنده ندارند.

بنیاد نیکوکاری

فعالیت بنیاد نیکوکاری

در این قسمت قصد داریم شما را  با برخی از وظایف و فعالیتهای  بنیاد نیکوکاری آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.

 

پوشش هزینه های درمانی

یکی از عمده ترین فعالیت های بنیاد نیکوکاری در زمینه ی درمانی است.

بسیاری از خانواده ها با بیماری هایی مواجه هستند که هزینه های درمانی آن بسیار زیاد است. و این خانواده ها از پس مخارج آن برنمی آیند. در اینجوری مواقع اکثر هزینه های درمانی خانواده های نیازمند را پوشش می دهد تا این خانواده ها کمتر در مضیقه بمانند.

 

پوشش معاش ماهانه خانواده های نیازمند

بسیاری از خانواده هایی که در شرایط مالی خوبی قرار ندارند از پس هزینه های زندگی بر نمی آیند. بنیاد نیکوکاری به صورت ماهیانه به این خانواده های نیازمند کمک می کند تا بتوانند مایحتاج مورد نیاز خود را تهیه کنند.

 

پوشش هزینه های بچه های بی سرپرست و بد سرپرست

یکی دیگر از کار هایی که بنیاد نیکوکاری خود را ملزوم به انجام آن می داند مربوط به کمک کردن به کودکانی است که بی سرپرست یا بد سرپرست هستند. بنیاد نیکوکاری این کودکان را تحت حمایت خود قرار می گیرد و هزینه های تحصیل  و پوشاک و درمان و مابقی هزینه های این کودکان را تقبل می کند.

 

مهیا کردن شرایط وام برای خانواده های مستمند

بسیاری افراد برای مهیا کردن نیاز های اولیه ی خود دچار مشکل هستند. با روند تساعدی قیمت اجناس و کالاها دیگر این خانواده ها نمی توانند بسیاری از مایحتاج خود را تهیه کنند. بنابراین بنیاد نیکوکاری به این خانواده ها وام های قرض الحسنه عطا می کند تا بتوانند بخشی از مایحتاج زندگی خود را تهیه کنند.

بنیاد نیکوکاری

مهیا کردن نیاز مالی برای تحصیل کودکان

خانواده های زیادی هستند که از پس مخارج تحصیل فرزندانشان برنمی آیند. بنیاد نیکوکاری به این خانواده ها کمک های بلاعوضی می کند. تا این خانواده ها بتوانند شرایط را برای تحصیل کودکان خود مهیا کنند.

یاری رساندن به مردم آسیب دیده

حوادث طبیعی از جمله بلاهایی هستند که خسارت های زیادی را به خانواده ها وارد می کند. بنیاد نیکوکاری به افرادی که در بلاهای طبیعی مانند سیل و زلزله دچار خسارت شده اند کمک می کنند. تا بتوانند کمی از این خسارت ها را جبران کنند.

 سخن پایانی

بنیاد نیکوکاری، از جمله نهادهایی است که هدفش کمک به مردم و انجام کار خیر است، و برای همین پایه گذاری شده است. بنیاد نیکوکاری وظایف مشخصی دارد. وظایف این بنیادها برای اصلاح زندگی و معاش و سعادت قشر ضعیفتر جامعه  است. آنها برای تأمین مالی معاش زندگی افراد نیازمند، تأمین مالی ادامه تحصیل بچه ها، کمک هزینۀ درمانی و کمک به معلولان و سالمندان فعالیتهایی انجام می دهند. شما با کمک به افراد نیازمند نه تنها مشکلی از مشکلات آنها حل می کنید، بلکه برای آخرت خود توشه بر می گیرید.

One Response

نظرات

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد *