ایجاد کسب و کار موفق در روستا

10 ایده برای ایجاد کسب و کار موفق در روستا

یکی از تفکرات رایجی که چند سالیه در بین مردم به خصوص مردم روستانشین شایع شده این است که چون شهر امکانات و موقعیت های شغلی بیشتری دارد جای پیشرفت بیشتری نسبت به روستا در شهر ها است. ولی اصلا اینطور نیست!

جوامع روستایی، پایه و اساس اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورها را تشکیل می‌ دهند. در این مناطق، افراد با زندگی ساده و نزدیک به طبیعت، منابع اصلی خود را از کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی تأمین می‌ کنند. همچنین بسیاری از نیاز های اساسی مردم شهرنشین توسط روستاییان تامین می شود.

علاوه بر همه ی این موارد نیاز به یک غذای سالم و ارگانیک یکی از مواردی است که افراد یک جامعه بسیار به آن نیاز دارند که این مورد در شهر ها کمتر پیدا می شود.

به طور کلی می توان گفت روستاها یکی از گنجینه های ناشناخته جوامع است که کمتر کسی به آن پی میبرد. با یک برنامه ریزی اصولی و درست می توان بهره برداری های بسیار خوبی از روستاها داشت به طوری که هم به نفع روستانشین ها باشد هم به نفع باقی افراد جامعه. در ادامه همراه شعف باشید تا با معرفی موقعیت های شغلی که می توان در روستاها ایجاد کرد  آشنا شوید.

 

بخش اول : چرا ایجاد فرصت های شغلی در روستاها اهمیت زیادی دارد؟

قبل از هر چیز باید به این سوال اساسی پاسخ دهیم که چرا با معرفی مشاغلی که می توان در روستاها راه اندازی کرد می توانیم کمک شایانی به اهالی روستاها داشته باشیم و اینکار از چه اهمیتی برخوردار است.

 

  • از بین رفتن فقر و ایجاد عدالت اجتماعی در روستاها

در بسیاری از روستاها به دلیل کمبود کار و پول، بسیاری از جوانان و اهالی روستا به فکر مهاجرت کردن به شهر های بزرگ میوفتند که بتوانند مخارج زندگی خود را تامین کنند. با ایجاد و معرفی مشاغلی که روستانشین ها می توانند راه اندازی کنند، می شود از اینکار جلوگیری کرد تا بتوان روستاهای کشور را حفظ کرد.

 

  • تنوع اقتصادی

همانطور که بالاتر اشاره شده بود بسیاری از نیاز های اساسی جوامع امروزی مستقیما یا غیر مستقیم از روستاها تامین می شود. ایجاد یک کسب و کار موفق در روستا سبب این می شود که زنجیره ی تامین مواد اولیه یا مواد غذایی ناقص نشود و کشور با مشکلات متعدد تعمین نیاز های اولیه رو به رو نشود.

 

  • حفاظت از فرهنگ و هویت محلی

ایجاد کسب و کار موفق در روستا

قبل از شکل گیری شهر های امروزی مردم در روستاها زندگی می کردند. ایران دارای فرهنگ غنی است که این فرهنگ در سبک زندگی مردم روستانشین نیز وجود دارد. جالب تر از همه فرهنگ و آداب و رسوم و سبک زندگی هر منطقه با منطقه ی دیگر متفاوت است. با ایجاد کسب و کار های موفق در روستا می توان از مهاجرت روستانشین ها به شهر ها جلوگیری کرد تا این هویت ملی و فرهنگ غنی به همان شکلی که از قدیم به ما رسیده حفظ شود.

 

کسب و کار هایی که می توان در روستا راه اندازی کرد

1. کشاورزی و باغبانی :

یکی از مهم ترین و اصلی ترین مشاغلی که در روستا به چشم می خورد کشاورزی و باغبانی است. این کار مستقیما به سبد غذایی مردم کشور متصل است و می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. راه های به سود رسیدن از این نوع کسب و کار نیز بسیار زیاد است و دست شما در ایجاد یک محصول از کشاورزی باز است. به عنوان مثال شما می توانید میوه های خود را مستقیما به فروش برسانید یا به کارخانه های تولید مربا و محصولات غذایی بفروشید. حتی می توانید محصولات خانگی تهیه کنید مانند ترشی، میوه های خشک شده، انواع دسر و کیک، تهیه لواشک و… البته باید توجه داشته باشید که چه محصولی باید کشت کنید که در منطقه زندگی شما بتواند رشد کند و به محصول برسد.

باغداری

2. صنایع دستی :

یکی دیگر از راه های ایجاد کسب و کار موفق در روستا صنایع دستی است. بسیاری از روستاهای کشور عزیزمان ایران دارای صنایع دستی مخصوص به خود است. متاسفانه به دلایل مختلفی خیلی از این صنایع دستی کامل به فراموشی سپرده شده است. با ایجاد یک کارآگاه کوچک جهت تهیه صنایع دستی مربوط به روستای خود علاوه بر ایجاد یک منبع درآمد برای خود در حفظ هویت ملی و میهنی خود نیز قدمی بزرگ برداشته اید.

صنایع دستی

3. بوم گردی :

یکی از اتفاقات جالبی که در این چند دهه در حال رقم خوردن است بحث بوم گردی است. بسیاری از گردشگرانی که برای سفر ایران را انتخاب می کنند بسیار مشتاق هستند که با فرهنگ غنی مردم بومی و محلی مناطق مختلف ایران آشنا شوند. این فرصت بسیار شگفت انگیزی است که با ایجاد یک محل گردشگری متناسب با فرهنگ خودتان گردشگران مختلفی را به روستای خود جذب کنید. علاوه بر بازدهی مالی که این کسب و کار برای شما به همراه دارد می توانید فرهنگ ایران را به جهانیان معرفی کنید.

بوم گردی

4. پرورش زنبور عسل :

بسیاری از مناطق ایران ذاتا محل مناسبی برای پرورش زنبور عسل هستند ولی اینکار محدود به این مناطق نمی شود. می توانید با سرمایه ی اولیه که به اینکار تزریق می کنید در کوتاه مدت این سرمایه اولیه را بدست بیاورید. با پیشرفت در این حوزه می توانید به یک کارآفرین نیز برای اهالی روستا تبدیل شوید تا جوان ها به جای فکر مهاجرت در خود محل زندگیشان بتوانند درآمد شایسته ای داشته باشند.

پرورش زنبور عسل

5. پرورش گل و گیاهان خانگی :

یکی از مشاغلی که علاوه بر دردسر کم بازده ی خوبی در میان مدت دارد پرورش گل و گیاهان خانگی است. با تهیه ابزار های مناسب اینکار که اتفاقا پول آن را می توانید با اولین فروش به دست بیاورید، امکان اینو دارید در خانه یک کارگاه پروش گل و گیاهان خانگی راه اندازی کنید.

پرورش گیاه

6. تولید عرقیجات و محصولات گیاهی :

محصولات گیاهی و سنتی همیشه خواهان خود را داشته و خواهد داشت. بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای درمان یا تسکین و یا حتی برای بدست آوردن آرامش خود از این محصولات گیاهی استفاده کنند. با ایجاد این کسب و کار موفق در روستا می توانید به سرتاسر ایران فروش داشته باشید و بعد از مدتی به یکی از کارآفرینان روستای خود تبدیل شوید. در این کار دست شما بسته نیست و می توانید محصلولات متنوعی را به بازار ارائه دهید.

تولید عرقیجات

7. دامداری و دامپروری :

یکی دیگر از نیازهای اساسی مردم شهرنشین نیاز به محصولات پروتئینی و لبنی است. مزیتی که دامپروری دارد این است که تعداد محصولات برای به فروش رساندن کم نیست. از تولید شیر و دوغ و ماست و کره ی محلی تا فروش گوشت و پوست دام می توان مثال زد. البته سرمایه ای که برای اینکار نیاز است مقداری سنگین است ولی مطمئنا به ایجاد کسب و کار موفق در روستا کمک می کند.

دامداری

8. پرورش بلدرچین :

بلدرچین به دلیل گوشت و تخم بلدرچین های با کیفیتش مشتری های زیادی را برای خود جذب کرده است. اینکار را می توانید با سرمایه متوسطی راه اندازی کنید تا با فروش محصولاتی که گفته شد در بازه زمانی مناسبی به درآمد برسید.

پرورش بلدرچین

9. تولید طیور و خوراک دام :

یکی از دغدغه های اصلی دامداران تامین طیور و خوراک برای دام های خود است. شما با ایجاد کسب و کار موفق در روستا برای تولید طیور و خوراک دام علاوه بر تامین نیازهای دامداران روستای زندگی خود می توانید به دیگر روستا های اطراف و یا شاید دیگر روستاهای کشور خوراک دام عرضه کنید.

تولید طیور و خوراک دام

10. پرورش ماهی :

یکی از فرصت های شغلی که می توانید در روستا از آن استفاده کنید پرورش ماهی است. اینکار ابتدا نیاز به یادگیری یه سری مهارت ها دارد و پس از آن نیازمند ایجاد زیرساخت برای پرورش ماهی است. ولی از گذراندن این مراحل می توانید برای نیرو های کار خود از جوانان روستا استفاده نمایید که علاوه بر درآمدزایی برای خود برای جوانان منطقه هم کارآفرینی کرده باشید. می توانید برای فروش محصولات خود نیز یا مستقیما اقدام کنید یا غیر مستقیم و به کارخانه های تولید محصولات دریایی، محصولات خودتان را بفروشید.

پرورش ماهی

سخن پایانی

در پایان امیدواریم که توضیحات و راهنمایی ‌های ارائه شده به شما کمک کرده باشند تا به ایجاد یک کسب وکار موفق در روستا ها بپردازید. روستا ها ثروت‌ های طبیعی و انسانی بی ‌شماری دارند که در انتظار کشف و توسعه هستند. با تصمیم، کار اشتیاق، و پشتوانه، شما می‌ توانید اقتصاد روستایی را تقویت کنید و به توسعه جوامع روستایی کمک کنید.

نظرات

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد *