جلوگیری از کرونا

کنترل کرونا با سعی و همدلی مردم و مسئولین

امروزه وزارت بین المللی بهداشت در کل جهان به دنبال تشخیص، ردیابی و کنترل ویروس جدیدی از مجموعه ویروس کرونا به اسم COVID-19 است. این ویروس همچنان در حال مبتلا کردن مردم در کشور چین و گسترش در سرزمین های دیگر جهان است. این مدل ویروس کرونا در کشور ما نیز در حال پخش شدن است. نشانه های بیماری کرونا در بیشتر مبتلایان به این ویروس؛ جزیی و قابل درمان است، اما شاید بیماری در برخی دیگر حاد و مزمن باشد و حتی باعث مرگ شود. بنابراین چگونه می شود این ویروس را کنترل و ریشه کن کرد؟ بله کنترل کرونا با سعی و همدلی مردم و مسئولین شدنی است.

مسسئولیت دولت در کنترل کرونا

دولت و ارگان های اجرایی وظیفه دارند که در هر وضعیتی از تامین، تولید و ارائه و نرخ محصولات مطمئن شوند و هیچ مسئله ای نباید باعث تداخل در این موارد باشد.

سازمان های اجرایی و مسئولین این اطمینان خاطر را ایجاد کردند که در پروسه کاری بخش های تولیدی و توزیعی مشکلی پیش نمی آید و در هر شرایطی نیز به تولید جدید یا پخش بیشتر احتیاج باشد، آمادگی لازم را دارند. ما نیز امیدواریم که به همین صورت باشد.

کنترل کرونا با سعی و همدلی مردم و مسئولین

کنترل کرونا با سعی و همدلی مردم و مسئولین بدون ایجاد مشکل امکان پذیر است.

مسئولین سعی دارند در زمینه های مختلف به خصوص سازمان بهداشت در قالب متولی اصلی موضوع، قوانین موردنیاز را صادر نموده اند و کار های لازم را انجام دهند. رئیس جمهور نیز کلیه نهاد های اجرایی و وزارتخانه‌ ها را موظف دانست تا اولویت کار آن ها خدمت به سازمان بهداشت باشد و هر آنچه که سازمان بهداشت نیاز دارد را در اختیار آن قرار دهند.

 

نقش رسانه در تب و تاب کرونا

همانطور که شاهد هستید شبکه ‌های رسانه ‌ای خارج از ایران شیوع ویروس کرونا را مثل هر مسئله دیگری بهانه ای برای ایجاد درگیری قرار می دهند تا ناکارآمدی و نیز اختلاف و گمراهی را در درون ایران جلوه دهند و با ساخت بعضی از برنامه هایی که اکثر آن ها دروغ است، باعث تشویش تفکرات عمومی شوند، مثل مطالبی که اخیرا توزیع شد و دو مورد مربوط به سازمان ایران و چند مورد مربوط به سازمان بهداشت بود که دروغ محض هستند.

بنابراین ما مردم در این شرایط نباید به رسانه های خارجی توجه کنیم که از روش ارائه اخبار کذب و ایجاد اختاف استفاده می‌کنند، توجه ای کنیم بلکه ما باید در ایران خودمان با یکپارچگی و متحد بودن، همکاری و همیاری قادر باشیم بر این بحران و بیماری غلبه کنیم و مانع از پراکندگی آن شویم.

نقش مردم در کنترل کرونا

اول از همه اگر کار واجب و ضروری ندارید در این بازه زمانی که درگیر بیماری هستیم اصلا از خانه بیرون نروید چرا که امن ترین محل برای شما خانه است. به ویژه اگر احساس می کنید علائم یک سرماخوردگی جزیی دارید، خود را در خانه قرنطینه کنید.

اما منظور از قرنطینه چیست و آیا حتما این کار موفقیت آمیز است؟چه افرادی بهتر است خود را قرنطینه کنند؟

باید بگوییم این امر اجباری نیست اما اگر از سمت مراجع پزشکی رسمی از شما خواسته شد که خود را قرنطینه کنید باید این توصیه را جدی بگیرید.

مراجع پزشکی در بریتانیا دنبال افرادی هستید که با اشخاص مبتلا به ویروس تماس “نزدیک و ممتد” داشته ‌اند را به قرنطینه بفرستند. اگر تنها یک ربع در فاصله کمتر از دو متر با یک شخص مبتلا بوده باشید ممکن است به این ویروس مبتلا شده باشید.

در صورتی که در ۲۰ روز گذشته به کشور هایی سفر داشته اید که شیوع کرونا در آن جا بوده است و علائمی مانند سرفه، تب یا تنگی نفس داشته باشید، به دکتر یا بیمارستان نروید. حتی در صورتی که علایم خفیف هستند بهتر است در خانه بمانید و با مرکز مراجعه تلفنی سرویس سلامت ملی در تماس باشید.

 

برای کنترل شیوع کرونا ماسک بزنیم یا خیر؟

اگر نشانه های تنفسی (سرفه یا عطسه) دارید، برای مراقبت از دیگران بهتر است حتما ماسک پزشکی استفاده کنید. اما اگر نشانه ای از سرفه و حتی سرماخوردگی ندارید، لزومی ندارد حتما ماسک بزنید.

اگر از ماسک استفاده کردید برای مطمئن شدن از تاثیرگذاری آن و پیشگیری از رشد خطر انتقال ویروس، باید طرز استفاده آن صحیح باشد و بعد از استعمال نیز به درستی در سطل زباله درب دار دفع کرد.

توجه داشته باشید که استفاده از ماسک به تنهایی برای پیشگیری از عفونت بسنده نمی کند و باید با شستشوی دائم دست ‌ها، پوشاندن دهان در حین عطسه و سرفه و پیشگیری از تماس نزدیک با افرادی که نشانه های سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند (سرفه، عطسه، تب) همراه باشد.

اگر مردم نیازمندی را در کوچه و خیابان مشاهده کردید که سقفی برای زندگی ندارند و یا علائم سرماخوردگی دارند، کمک به آن ها را فراموش نکنید. حدالامکان می توانید برای آن ها ماسک و دستکش تهیه کنید.

با افراد مریض تماس نداشته باشد.

از افراد مریض دوری کنید تا این بیماری به شما منتقل نشود و گسترش پیدا نکند. اگرچه این کار برای همه شدنی نیست. لذا در صورتی که از افراد بیمار مراقبت می کنید، به اندازه لازم فاصله داشته باشید. در حین احوال پرسی هر اندازه که فرد برای شما عزیز است، دست و آغوش و بوسه را کنار بگذارید و از تماس با اشخاصی که نشانه هایی شبیه آنفلوانزا دارند؛ پرهیز کنید.

استرس نداشته باشید

نگران تعطیلی بچه ها و از درس عقب ماندن آن ها نیز نباشید، این شرایط برای همه بچه ها یکسان است و در حال حاضر نیز می توانند از تلویزیون برای پیگیری و آموزش درس های خود اقدام کنند تا بازگشایی دوباره مدرسه ها.

طبق آمار و ارقام و مسیر ترسیم شده از سوی سازمان بهداشت، فرایند گسترش این ویروس در حال کنترل و مدیریت است پس جای نگرانی و استرس وجود ندارد. باید امیدوار باشیم که این فرایند از کنترل به سمت کاهشی و در آخر توقف به اتمام برسد.

 

نظرات

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد *