مهار کرونا

کنترل شیوع کرونا با فرهنگ سازی میان مردم

به منظور کنترل شیوع کرونا با فرهنگ سازی میان مردم باید پتانسیل های مذهبی و اعتقادی را در کنار سعی و کوشش مسئولان و آگاهی دقیق به ‌‌کار گرفت. ویروس کرونا‌ از شرق پیدا شده و شرق قلب انواع دین و مردم دین دار است.

هزاران انسان در کل دنیا به این ویروس کرونا دچار شده ‌اند. این ویروس به ایران نیز ضربه ای وارد کرده است. در همه کشور ها، تعداد بیشماری از افرادی را که مشکوک به ابتلای ویروس کرونا هستند برای یک هفته یا بیشتر در اتاق ایزوله نگهداری می‌کنند تا از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنند.

وزارت خدمات درمانی بریتانیا اخطار داده است که ممکن است به زودی لازم باشد که افراد بیشتری خود را قرنطینه کنند. اما در چنین وضعیتی چه می توان کرد؟

در کشور خودمان ترس اجتماعی فراگیر از گودزیلای کرونا بیماری مسری را می‌‌توان در نگاه افراد ماسک‌‌ زده، چهره بی قرار مسافران مترو و کاهش رفت و آمد های خیابانی شاهد بود. هر فردی که سرفه یا عطسه می‌‌کند یا علائم بیماری و کسالت را از خود نشان دهد فورا می‌‌تواند به ابتلا به کرونا‌ متهم شود. آیا می ‌‌توان عوامل این امر را در زمینه فرهنگ رهگیری و در موردش فکر کرد؟

کرونا یک ویروس ترسناک اما قابل پیشگیری

بیماری کرونا مثل دیگر ویروس ها (مانند آنفولانزا) زمانی که شخص سرفه یا عطسه می‌کند، به وسیله قطرات تنفسی سرایت پیدا می کند، از طرفی زمانی که فرد مبتلا یک سطح آلوده مثل میز کار را لمس کند می‌تواند گسترش پیدا کند.

در واقع ویروس ‌کرونا غالبا توسط یک شخص آلوده به سایر افراد منتقل می شود.

بهترین شیوه برای پیشگیری از مبتلا نشدن به ویروس کرونا:

  • دست های خود را مرتب با آب گرم و صابون بشویید.
  • به چشم و بینی و گوش تا حد امکان دست نزنید
  • زندگی و تغذیه سالم داشته باشید.

 

چگونه می‌توان احتمال عفونت را کاهش داد؟

۱٫ در حین عطسه یا سرفه جلوی دهان خود را با دستمال یا آرنج خم شده‌تان بگیرید، و دستمال را داخل سطل دربسته بیاندازید.

۳. از ارتباط نزدیک با افرادی که سرما خورده‌اند یا نشانه های مانند سرماخوردگی دوری کنید.

۴. اگر دمای بدن شما بالاست، سرفه می‌کنید یا حس می‌ کنید به سختی نفس می کشید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کنترل شیوع کرونا با فرهنگ سازی میان مردم

اینکه فرهنگ سازی اولین گام برای کنترل شیوع بیماری است مسئله ای جدید نیست. کسی نیست تا جواب دهد که اگر فرهنگ نباشد، وضعیت سلامت و امنیت و… به چه صورتی خواهد بود.  شهری را تصور کنید که همه مبتلا و همه به فکر خودشان هستند و تنها یک نفر زنده است. او یک خانم است که قادر است آرامش و نظم را برگرداند و این وضعیت بحرانی را تمام کند. توجه به شرایط این خانم، در چنین وضعیت کرونا‌یی، برای ما می تواند نقش فرهنگ برای کنترل مشکل را ایفا کند.

فرهنگ درک شرایط در دنیای واقعی و مجازی

این روزها صحنه هایی از اعتراضات محدود به منتقل کردن افراد مبتلا به کرونا از بیمارستان یک شهر به شهر دیگر را در بعضی نقاط ایران می بینیم و کاملا بد رفتاری است یا پافشاری تماشاگران یک مسابقه فوتبال که به علت احتمال سرایت کرونا‌ از حضور در ورزشگاه ممانعت شده را شاهد هستیم که ماموران ضدشورش به ایستادگی در برابر آن ها مجبور شده اند. این معضل را همچنین می توان در انبار کردن ماسک، محلول و اسپری ضدعفونی کننده و موارد مشابه نیز دید که هیچ داروخانه ای در برابر داشتن این محصولات پاسخ مثبت نمی دهد. چرا؟ زیرا واسطه ها، وارد کننده ها و کاسبان سلامت، محصولات را احتکار کرده تا نرخ آن ها افزایش یابد و به سود برسند؛ کاسبی در گرفتاری ملت. این مسائل را می توان علائمی از تضعیف اخلاق عمومی به شمار آورد و در پی اطلاعات و راهکار هایی بود که باعث تقویت آن ها نشود. قسمتی از آن به لطف روحیه طنزپردازانه مردم در دنیای مجازی، به شوخی گرفته شده است.

 

فرهنگ رعایت نکات بهداشتی در نهاد های خصوصی و دولتی

قسمت عظیمی از مردم در کل دنیا، مسئولین سیستم دیوان‌‌ سالاری دولتی یا خصوصی هستند؛ آن ها مدت طولانی را در محیط های کاری خود سپری می کنند و کار برخی از آن ها به گونه ای است که با مشتریان به‌‌طور مستقیم تعامل دارند. چین در ۳۰ روز گذشته، اکثر زمینه های خدماتی را تعطیل نموده؛ از عبور و مرور گرفته تا کارهای جاری اداری. ما در کشور، یا به این حد نرسیده ایم یا تصمیمی در این رابطه اخذ نشده است. این به این منظور است که کلیه نهاد های کوچک و بزرگ، به امورشان ادامه می ‌‌دهند و خود باید به فکر چاره باشند. موسسه های مالی از نخستین موارد رویارویی روزانه مردم می باشند؛ مسئولان و کارمندان بانک غالبا ماسک ‌‌زده و دستکش دارند. در مسافرت های هوایی نیز مهمانداران دستکش دارند. در سوپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای نیز فروشندگان دستکش و ماسک دارند.

فرهنگ سازی در  وسایل نقلیه عمومی

زمانی که در اتوبوس، یک شخص از نظر همه مسافرین، ویروس کرونا‌ داشته باشد، می توان تصور کرد که چه غوغایی درون اتوبوس و اولین ایستگاه مقصد ایجاد می شود که تابحال نیز بسیار پیش آمده است. اما بهتر است در این شرایط آرامش خود را حفظ کنید و تا جایی که ممکن است و فاصله خود  را از فرد حفظ کنید و به محض رسیدن به مقصد لباس خود و دست و صورت خود را شستشو و ضد عفونی کنید.

فرهنگ ایجاد شده در بیمارستان ها

با این‌‌ وجود، باید بیشتر به پرسنل مراکز درمانی درگیر با افراد مبتلا به کرونا توجه کرد که با از‌ خود گذشتگی، به بیماران کمک می کنند و بنا‌‌به اخبار موثق، تابحال برخی از پرسنل بیمارستان ها نیز به این ویروس دچار شده‌‌ اند. این یعنی یک فرهنگ سازمانی توانمند که جان بیمار بر خود ارجیحت دارد.

 

نظرات

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد *